مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۳۱۳

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به اینکه تجدید نظرخواهی از احکام حقوقی با تسلیم دادخواست پیشبینی شده و در حال حاضر دفاتر خدمات الکترونیک قضایی از فرمهایی جهت تجدید نظرخواهی حقوقی استفاده میکنند که عنوان دادخواست بالا و در متن آن قید نشده است و فقط عنوان تجدید نظرخواهی در صدر آن نوشته شده است ،آیا رویه یاد شده مواجه با اشکال قانونی است؟ آیا دادگاه تجدید نظر استان تکلیفی از حیث عدم رعایت نص قانون و اصلاح آن ندارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1با عنایت به مواد 51و 341قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379و ماده 655قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و مواد 3و 4آییننامه اجرایی دفاتر و کانون خدمات الکترونیک قضایی مصوب 23/5/1401رئیس محترم قوه قضاییه ،طرح دعوا یا تجدید نظرخواهی باید به موجب برگ کاغذی یا الکترونیکی دادخواست که حاوی نکات مقرر در قانون باشد به عمل آید و چون اوراق دادخواست موجود در سامانههای الکترونیکی قوه قضاییه با رعایت نکات قانونی طراحی شده است ،ذکر یا عدم ذکر عنوان دادخواست مؤثر در مقام نیست .در نتیجه ،عدم ذکر عنوان دادخواست تجدید نظرخواهی در فرم الکترونیکی نقص محسوب نمیشود. -2پاسخگویی پرسش به کیفیت مطرحشده خارج از وظایف این اداره کل است .ضمناً تشخیص تخلف انتظامی و انطباق آن با قانون بر عهده دادسرا و دادگاه انتظامی قضات است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۳۱۳ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد