استعلام
در مواردی که دادگاه عمومی بخش وفق تبصره ماده 298قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392به جرایم
اشخاص دارای کمتر از هیجده سال سن رسیدگی میکند ،آیا مقررات اختصاصی رسیدگی در دادگاه اطفال و
نوجوانان به شرح مواد 412تا 417این قانون و همچنین مواد 286و 287قانون یادشده مشتمل بر لزوم تشکیل
پرونده شخصیت در جرایم درجه پنج و شش ،تعیین وکیل تسخیری ،ابلاغ وقت رسیدگی به اولیای قانونی و ...
باید رعایت شود؟ به عبارت دیگر ،آیا ترتیبات یادشده اختصاص به دادگاه اطفال و نوجوانان دارد یا ناظر بر نوع
و نحوه رسیدگی صرفنظر از مرجع رسیدگیکننده آن ،است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مستفاد از قسمت اخیر ماده 315قانون آیین دادرسی کیفری 1392و لحاظ تبصره ماده 298این قانون در مواردی
که به اتهامات اطفال و نوجوانان )اشخاص زیر 18سال تمام( در دادگاه کیفری دو یا دادگاه بخش که وظایف آن
را انجام میدهد رسیدگی میشود ،رعایت امتیازاتی که در دادگاه اطفال و نوجوانان برای متهمان مزبور پیشبینی
شده است نظیر چگونگی ابلاغ وقت رسیدگی و آرای صادره ،ضرورت تعیین وکیل ،تشکیل پرونده شخصیت و
چگونگی و نوع قرار تأمین کیفری موضوع مواد 285 ،417 ،415 ،412و 286قانون پیشگفته الزامی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه