استعلام
-1آیا قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دورافتاده و مناطق جنگی مصوب 1367/12/07توسط
قانون مدیریت خدمات کشوری نسخ شده یا خیر؟
-2آیا قضات از مزایای ماده 2قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دورافتاده و مناطق جنگی برخوردار
میباشند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
جناب آقای قنبری
بازپرس محترم شعبه 13دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه
با سلام و دعای خیر؛
بازگشت به استعلام شماره 9025/347/3000مورخ 1401/01/17به شماره ثبت وارده 30مورخ
،1401/01/20نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود:
-1با توجه به ماده 78قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 1386با اصلاحات بعدی که کلیه مبانی پرداخت
خارج از ضوابط و مقررات فصل دهم این قانون را لغو کرده است و نیز با لحاظ ماده 127قانون یادشده ،قانون
جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دورافتاده و مناطق جنگی مصوب 1367در خصوص پرداخت فوقالعاده
جذب موضوع ماده یک این قانون منتفی است؛ اما در خصوص استفاده از مرخصی مضاعف موضوع ماده 2قانون
اخیرالذکر به قوت خود باقی است.
-2مطابق ماده یک قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دورافتاده و مناطق جنگی مصوب ،1367
مستخدمین مشمول قانون استخدام کشوری و مقررات استخدامی شرکتهای دولتی مشمول این قانون هستند و
وفق بند )ج( ماده 2قانون استخدام کشوری مصوب 1345با اصلاحات بعدی و ماده 117قانون مدیریت خدمات
کشوری مصوب 1386با اصلاحات بعدی دارندگان پایه قضایی مشمول این قوانین نیستند و مقررات استخدامی
خاص دارند .از آنجا که در مواد 2و 3قانون نقل و انتقال دورهای قضات مصوب ،1375ضوابطی در خصوص
وظیفه قضات مبنی بر حداقل پانزده سال خدمت در محلهای واحدهای قضایی درجه 2 ،1و 3از نظر محرومیت،
دوری از مرکز و بدی آب و هوا پیشبینی شده است ،قضات مشمول قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم
و دورافتاده و مناطق جنگی مصوب 1367نیستند و بالطبع ،فوقالعاده جذب و نگهداری و مازاد مرخصی به ایشان
تعلق نمیگیرد.
همچنین تبصره بند )چ( ماده 2قانون استخدام کشوری مصوب 1345با اصلاحات بعدی نیز به این تصریح دارد
که مستخدمین مشمول بند )ج( این ماده در هر مورد که قانونی برای تعیین تکلیف آنان وجود نداشته باشد یا طبق
قوانین مربوط تابع احکامعمومی قوانین استخدام کشوری شده باشند ،مشمول مقررات این قانون خواهند بود که
در مورد دارندگان پایه قضایی مصداق ندارد؛ زیرا قانون خاص جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دورافتاده
و مناطق جنگی مصوب 1367وجود دارد و محلی برای اعمال تبصره مذکور نمیباشد .دادنامههای شماره 593
مورخ 3/9/1387و 74مورخ 18/2/1391هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نیز مؤید این استدلال است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه