مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۲۹۳

تاریخ نظریه:

استعلام

در سفتهای که متعهدله آن مشخص نیست ،آیا دادگاه میتواند مستفاد از ماده 307قانون تجارت مصوب 1311 این سفته را در وجه حامل تلقی و حکم به محکومیت خوانده به پرداخت مبلغ سفته به نفع خواهان صادر کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

هرچند قانونگذار به موجب ماده 308قانون تجارت مصوب ،1311درج گیرنده وجه را از جمله الزامات مندرج در سفته قرار داده است؛ اما از آنجا که ضمانت اجرایی مشخص نکرده و در ماده 307همین قانون صدور سفته در وجه حامل را نیز به رسمیت شناخته است؛ لذا در فرض سؤال ،عدم ذکر گیرنده در سفته ،دلالت بر امکان مطالبه وجه آن توسط ارائهکننده سفته دارد .در نتیجه ارائهکننده ،دارنده مجسوب و میتواند وجه سفته را مطالبه کند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۲۹۳ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۹ | مرکز حقوقی راهبرد