مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۲۸۲

تاریخ نظریه:

استعلام

در دعوای تقسیم ترکه ،چنانچه محکومله در مرحله اجرای حکم اعلام گذشت کرده و پیش از تقسیم ترکه و اجرای حکم پرونده مختومه شود ،آیا دیگر ورثه )محکومعلیهم( حق درخواست صدور اجراییه را دارند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،صرف تقسیم ترکه از امور غیر ترافعی است و با تقدیم تقاضا از طرف هر یک از وراث به طرفیت دیگر ورثه قابل طرح است .ثانیاً ،در فرض سؤال که یکی از ورثه علیه دیگر ورثه تقسیم ماترک را درخواست کرده اما خواهان از ادامه عملیات اجرایی منصرف شده است ،با توجه به اینکه هر یک از ورثه ذینفع بوده و میتوانند تقاضای اجرای آن را بنمایند ،به نظر میرسد موضوع منصرف از ماده 2قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356بوده و اجرای حکم منوط به صدور اجراییه به تقاضای خواهان نیست و نیازی به صدور اجراییه هم ندارد و با تقاضای هر یک از ورثه حکم بر تقسیم ترکه از طریق فروش ماترک قابل اجراست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۲۸۲ مورخ ۱۴۰۱/۰۵/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد