استعلام
چنانچه در اثنای رسیدگی به جرایم قابل گذشت در مرحله تحقیقات مقدماتی در دادسرا یا در زمان رسیدگی در
دادگاه شاکی خصوصی فوت کند و ورثه وی جهت پیگیری مراجعه نکنند ،با توجه به قابل گذشت بودن بزه
موضوع شکایت ،آیا ادامه تعقیب و صدور قرار نهایی جلب به دادرسی یا محکومیت در صورت وجود دلایل اثباتی،
امری موجه است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به ماده 13قانون آیین دادرسی کیفری ،1392چنانچه شاکی خصوصی پس از طرح شکایت فوت نماید،
صرف فوت وی از موارد توقیف دادرسی یا مختومه شدن پرونده نیست و مرجع قضایی مکلف است وفق مقررات
نسبت به تعقیب و شناسایی متهم اقدام کند و طبق تبصره ماده 102قانون مجازات اسلامی حق گذشت ،به وراث
قانونی متضرر از جرم منتقل و عدم شناسایی ورثه و عدم پیگیری ایشان نیز مانع ادامه رسیدگی نیست .در این
مورد تفاوتی بین جرائم قابل گذشت یا غیر قابل گذشت وجود ندارد.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه