استعلام
آیا در خصوص محکومان مالی در پروندههای حقوقی استرداد آنها از کشورهای دیگر امکانپذیر است؟ در صورت
مثبت بودن پاسخ ،آیا با کشور قطر قرارداد استرداد منعقد شده و امکان ارسال درخواست استرداد وجود دارد؟
همچنین خواهشمند است نحوه مکاتبه با کشور مقصد نیز را به این اجرای احکام اعلام نمایید.
پاسخ اداره کل حقوقی
استرداد مجرمان در مورد متهم یا محکومی قابل طرح است که مرتکب بزه کیفری شده و مجازات رفتار ارتکابی
وی حبس باشد و لذا جهت اعمال ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394که ناظر به
محکومیت حقوقی محکومعلیه است ،نمیتوان استرداد محکومعلیه مقیم خارج از کشور را درخواست کرد .همچنین
قانون موافقتنامه استرداد مجرمین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت قطر مصوب 16/10/1388مجلس
شورای اسلامی ،منصرف از استرداد محکومان مالی است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه