استعلام
در صورتی که از صدور گواهی عدم پرداخت ،دارنده ،چک را به شخص ثالثی منتقل نماید ،آیا این شخص می
تواند بر اساس ماده 23قانون صدور چک مبادرت به اخذا اجرائیه نماید؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که دارنده پس از اخذ گواهینامه عدم پرداخت ،چک را به دیگری انتقال داده است ،این انتقال از
شمول مقررات قانون تجارت خارج است و این دارنده ،دارنده موضوع قانون صدور چک مصوب 1355با
اصلاحات و الحاقات بعدی محسوب نمیشود؛ لذا صدور اجراییه وفق ماده 23این قانون )اصلاحی (1397
امکانپذیر نیست.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه