استعلام
آیا دوچرخه سواری بانوان در ملا عام ،با حجاب کامل و رعایت مقررات شرعی و قانونی دارای وصف کیفری
میباشد یا خیر؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اصل قانونی بودن جرم و مجازات که در اصل سی و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده
2قانون مجازات اسلامی مصوب 1392آمده است ،مادام که برای رفتاری طبق قانون مجازاتی تعیین نشده باشد،
نمیتوان آن رفتار را جرم تلقی کرد و از آنجا که برای دوچرخهسواری یا موتورسواری بانوان مجازاتی پیشبینی
نشده است ،لذا صرف دوچرخهسواری یا موتورسواری بانوان فاقد وصف کیفری است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه