مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۷۷

تاریخ نظریه:

استعلام

در مواردی وکلای خواهان در دعاوی مالی دادخواست خود را حسب ضرورتی که خود تشخیص میدهند ،مسترد میکنند، صدور گواهی ابطال تمبر مازاد جهت استفاده در دعاوی جدید را درخواست میکنند؛ با عنایت به اینکه قرار صادره به سبب درخواست یا اقدام خود آنها بوده است و دادگاه رأساً قرارهای اعلامی در تعرفه را صادر کرده است ،خواهشمند است اعلام فرمایید آیا تمبر مالیاتی ابطالی متعاقب استرداد دعوا در دعاوی جدید مطروحه از ناحیه وکلای یادشده قابل محاسبه است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای طباطبائی رئیس محترم شعبه 16دادگاه عمومی حقوقی شهرستان تبریز با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9011/1662/720مورخ 1401/2/22به شماره ثبت وارده 177مورخ ،1401/2/25نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: اولاً ،صدور گواهی ابطال تمبر مازاد از سوی دفتر شعبه رسیدگیکننده و استفاده از این گواهی به میزان مبلغ مندرج در آن در پروندههای دیگر به عنوان تمبر مالیاتی ابطالشده ،مستند به ماده 31آییننامه تعرفه حقالوکاله ،حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب 28/12/1398ریاست محترم قوه قضاییه است؛ هرچند در فرض سؤال صدور قرار ابطال دادخواست در نتیجه استرداد دادخواست از سوی وکیل بوده است ،صدور گواهی یادشده با منعی مواجه نیست. ثانیاً ،مقصود از عبارت »پرونده به نحوی مختومه شود که متناسب با تمبر ابطالشده مستحق دریافت حقالوکاله نگردد« در ماده 31آییننامه یادشده آن است که پرونده با تصمیم شکلی موضوع بندهای »الف«» ،ب«» ،پ«» ،ت« و »ث« ماده 12این آییننامه مختومه شود و شامل احکامی که کمتر از میزان خواسته صادر شده یا حکم بر بطلان دعوی یا بیحقی خواهان صادر شده است ،نمیشود. ثالثاً ،در موارد مشمول ماده 31آییننامه یادشده ،در محاسبه میزان تمبر ابطالشده ،باید میزان سهم صندوق حمایت وکلا و سهم کانون وکلای دادگستری که توسط وکیل پرداخت شده است ،لحاظ شود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۷۷ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد