مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۵۶

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا کلیه کارکنان مؤسساتی که نام آنها در اعداد قانون فهرست مؤسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی آمده است )همانند کارکنان کتابخانه آیت االله نجفی مرعشی( را میتوان به عنوان مأمور رسمی شناخت؟ اگر پاسخ منفی باشد ،چه معیاری برای تفکیک مؤسسات داخل در این فهرست میتوان ارائه کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

منظور از »مأمورین رسمی« مذکور در ماده 1287قانون مدنی ،کارمندان دستگاههای اجرایی موضوع مواد 5و 7و تبصره ماده 32و ماده 124قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ،1386با اصلاحات و الحاقات بعدی هستند که در حدود صلاحیت خود و طبق مقررات قانونی سندی را تنظیم میکنند .بدیهی است چنانچه به موجب قوانین و مقررات خاص ،وظیفه تنظیم سند به افرادی غیر از اشخاص فوقالذکر )کارمندان دستگاه اجرایی( واگذار شده باشد ،این اشخاص نیز به عنوان »مأمور رسمی« در محدوده قوانین و مقررات خاص شناخته میشوند؛ بنابراین در فرض پرسش ،با توجه به اینکه کتابخانه مرحوم آیتاله نجفی مرعشی در بند 14ماده واحده قانون فهرست نهادها و مؤسسات عمومی غیر دولتی مصوب 1373با اصلاحات و الحاقات بعدی قرار دارد ،کارکنان این نهاد نیز مأمور رسمی محسوب میشوند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۵۶ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۴ | مرکز حقوقی راهبرد