مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۵۴

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه به موجب رأی قطعی دادگاه ،کارمند قرارداد کار معین سازمان دولتی به تحمل دو سال حبس تعزیری )درجه (6تحت نظارت سامانههای الکترونیکی در محدوده استان مشخص محکوم شود ،آیا سازمان دولتی میتواند قرارداد کارمند مذکور را تمدید کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از مواد 57 ،56و 62قانون مجازات اسلامی مصوب 1392و ماده 553قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392به کارگیری )ادامه خدمت( کارمند دولت که محکومعلیه حکم کیفری است ،تحت نظام نیمهآزادی یا آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیکی در صورتی که فاقد محرومیت از حقوق اجتماعی موضوع مواد 25 و 26یا بند »پ« ماده 23قانون صدرالذکر یا انفصال دائم یا موقت از خدمات عمومی و دولتی )به موجب احکام قطعی کیفری( باشد ،فاقد منع قانونی است .ماده 14آییننامه نحوه اجرای قرار تعلیق اجرای مجازات ،آزادی مشروط ،قرار تعویق صدور حکم ،نظام نیمهآزادی و آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیکی و جایگزینهای حبس مصوب 3/2/1398رئیس محترم قوه قضاییه مؤید این نظر است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۵۴ مورخ ۱۴۰۱/۰۷/۰۴ | مرکز حقوقی راهبرد