استعلام
چنانچه یک واحد آپارتمان به همراه پارکینگ به خریدار فروخته شود؛ اما مشخص شود که واحد فروخته شده
فاقد پارکینگ است ،آیا با این استدلال که معامله نسبت به بخشی از مبیع )پارکینگ( باطل است ،میتوان به
استناد رأی وحدت رویه شماره 811مورخ 1400/4/1هیأت عمومی دیوان عالی کشور قیمت روز پارکینگ
را با جلب نظر کارشناس به خریدار داد؛ یا قیمت زمان قرارداد ملاک است؟
پاسخ اداره کل حقوقی
پرسش مطرح شده دارای فروض مختلفی است؛ از جمله آنکه ممکن است تعهد به تأمین پارکینگ شده باشد که
در این صورت متعهد به انجام تعهد ملزم میشود و چنانچه از عهده انجام آن برنیاید ،وفق ماده 47قانون اجرای
احکام مدنی مصوب 1346اقدام میشود.
همچنین در فرضی که پارکینگ به عنوان عین معین مورد معامله قرار گرفته باشد و بعداً کشف شود که پارکینگ
فروخته شده متعلق به غیر بوده است ،با توجه به اینکه در این فرض مبیع جزئ ًا مستحقللغیر درآمده است ،موضوع
مشمول رأی وحدت رویه شماره 811مورخ 1400/4/1هیأت عمومی دیوان عالی کشور است.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه