مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۳۵۰

تاریخ نظریه:

استعلام

امروزه مرسوم است افراد مبادرت به نگهداری و بعضاً فروش دارو خارج از شبکه رسمی )داروخانه( مینمایند. حال سؤال این است آیا نگهداری دارو در منزل و کشف آن توسط مرجع انتظامی دارای نص کیفری میباشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،مطابق ماده 58قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ،1400/7/24خرید ،فروش و پخش داروهای رایج در سقط جنین خارج از سامانه ردیابی و رهگیری فراوردههای دارویی وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی و نیز حمل و نگهداری این داروها بدون نسخه پزشک؛ و همچنین برابر تبصره 2ماده 61قانون پیشگفته ،فراهم کردن داروهای سقط جنین به طور گسترده ،جرم و مستوجب مجازات است. ثانیاً ،نگهداری داروهای ساخت خارج ،چنانچه در حدود متعارف و برای مصارف شخصی و غیرتجاری باشد ،برابر ماده 27قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اصلاحی 1400و تبصره یک ذیل آن جرم نیست. ثالثاً ،نگهداری داروهای تولید داخل در منزل در حدود متعارف و برای مقاصد غیرتجاری ،با لحاظ تبصره 4ماده 18قانون پیشگفته جرم نیست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۳۵۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۷ | مرکز حقوقی راهبرد