مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۳۵

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه در مرجع بدوی دادگاه حقوقی ،حکمی صادر شود و نسبت به حکم مذکور اعتراض به عمل آید و مرجع رسیدگیکننده به اعتراض حکم مذکور را نقض و قرار تلقی کند ،آیا همان قاضی انشاءکننده رأی بدوی میتواند مجدداً در ماهیت قضیه به موضوع رسیدگی کند یا از موارد امتناع از رسیدگی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای صادقیراد معاون محترم قضایی رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب شهرستان یزد با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9030/3397/721مورخ 1401/2/11به شماره ثبت وارده 135مورخ ،1401/2/12نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: در مواردی که دادگاه تجدید نظر رأی دادگاه بدوی را قرار تلقی و پس از نقض ،پرونده را جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه بدوی ارسال میکند ،با توجه به ماده 353قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379دادگاه بدوی مکلف به تبعیت از نظر دادگاه تجدید نظر است و مورد از موارد جهات رد دادرس و صدور قرار امتناع از رسیدگی نیز نمیباشد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۳۵ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد