مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۳۱۸

تاریخ نظریه:

استعلام

در راستای صدور قرار وثیقه چنانچه وثیقهگذار بابت تودیع وثیقه ،ملک معرفی نماید ،آیا میتوان با توجه به نوع و اهمیت جرم ارتکابی و جهت قویتر نمودن ضمانت اجرای اخذ وثیقه ،بدون تعیین مبلغ ،تمام ملک را به عنوان وثیقه بازداشت نمود؟ )مثلا به جای مبلغ قید شود »به میران ارزش روز ملک به شماره ثبتی فلان یا هر راهکار دیگر (...

پاسخ اداره کل حقوقی

مستفاد از بند »خ« ماده 217و مواد 230 ،223 ،219و 236قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392وثیقه ایداعی از سوی متهم یا سایر اشخاص باید معادل مبلغ قرار وثیقه صادره واجد ارزش باشد و صدور قرار قبولی وثیقه از سوی مقام قضایی نیز به میزان وجه قرار وثیقه صورت میگیرد و توقیف مال مازاد بر مبلغ قرار وثیقه کیفری فاقد وجاهت قانونی است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۳۱۸ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۱۹ | مرکز حقوقی راهبرد