مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۸

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه در دعاوی حقوقی مطالبه خسارت وارده به خودرو ،خواهان شرکت بیمه را به عنوان خوانده ذکر نکرده باشد ،آیا محاکم حقوقی در اجرای ماده 50قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب 1395مکلف به مطلع نمودن جلسات دادرسی و ابلاغ دادنامه به شرکت بیمه هستند؟ به بیان دیگر ،آیا ماده 50یادشده فقط شامل پروندههای کیفری یا حقوقی با موضوع خسارت بدنی است یا تمامی پروندههای مرتبط با تصادف اعم از کیفری ،حقوقی و مطالبه خسارات بدنی و مالی را دربرمیگیرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

جناب آقای میرزاییفر رئیس محترم دادگستری شهرستان امیدیه با سلام و دعای خیر؛ بازگشت به استعلام شماره 9026/108/1824مورخ 1401/2/10به شماره ثبت وارده 128مورخ ،1401/2/11نظریه مشورتی این اداره کل به شرح زیر اعلام میشود: وفق صدر ماده 50قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ،1395کلیه مراجع قانونی رسیدگی به دعاوی حوادث رانندگی موضوع قانون یادشده ،اعم از دعاوی راجع به مطالبه خسارت بدنی یا مالی ،صرف نظر از کیفری یا حقوقی بودن پرونده ،مکلفاند شرکت بیمه یا صندوق تأمین خسارتهای بدنی را از مطرح شدن پرونده مطلع سازند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۸ مورخ ۱۴۰۱/۰۳/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد