مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۵۸

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به اینکه در بند »ب« ماده 2قانون تخلفات ،جرائم و مجازاتهای مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه مقرر گردیده ...» :از شناسنامه دیگری ...استفاده نمایند« آیا استفاده از کارت ملی هم مشمول مجازات مقرر در ماده فوقالذکر میگردد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه در زمان تصویب قانون تخلفات ،جرایم و مجازاتهای مربوط به اسناد سجلی و شناسنامه مصوب 1370کارت ملی وجود نداشته است و با توجه به اینکه مطابق ماده 3قانون الزام اختصاص شماره ملی و کد پستی برای کلیه اتباع ایرانی مصوب ،1376کارت ملی به عنوان سند شناسایی اتباع ایرانی شناخته شده و مشمول کلیه احکام حقوقی و کیفری مربوط است؛ لذا استفاده از کارت ملی دیگری مشمول بند »ب« ماده 2قانون پیشگفته است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۵۸ مورخ ۱۴۰۲/۰۲/۲۰ | مرکز حقوقی راهبرد