مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

شخصی به پرداخت مهریه محکوم شده است؛ از آنجا که وی به نحو قهری )در نتیجه توارث( مالک مشاعی سرقفلی یک باب مغازه است و محکوملها توقیف حصه مشاعی محکومعلیه از سرقفلی را در قبال قسمتی از محکومبه درخواست کرده است ،آیا انجام مزایده و اجرای حکم مستلزم اذن دیگر مالکان مشاعی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،مزایده تمام یا قسمت مشاعی از سرقفلی با رعایت حقوق مالک بلامانع است و در مزایده آن باید مقررات مربوط به فروش اموال غیرمنقول و از جمله ماده 51قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356رعایت شود. ثانیاً ،در فرض سؤال که محکومعلیه بهعنوان یکی از ورثه ،مالک سهم مشاعی از سرقفلی است ،وفق ماده 583قانون مدنی صرف فروش و مزایده سهم مشاعی وی مستلزم موافقت دیگر وراث و صاحبان سهم مشاعی سرقفلی نیست و امر مزایده با رعایت ماده 140قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و نیز مواد 868و 871قانون مدنی صورت میگیرد. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۴۶ مورخ ۱۴۰۲/۰۳/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد