مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۴۱

تاریخ نظریه:

استعلام

در مواردی که دعوای جلب ثالث و یا ورود ثالث به صورت تبعی و به جهت تقویت موضع دفاعی باشد و اظهار حق مستقلی از سوی جالب یا وارد ثالث صورت نگیرد ،آیا جالب و وارد ثالث مکلف به پرداخت هزینه دادرسی به مانند و مأخذ دعوای اصلی است؟ برای مثال چنانچه ،دعوای مطالبه وجه چکی به مبلغ پنجاه میلیون تومان مطرح شود و خوانده به منظور اثبات پرداخت وجه چک به ید سابق خواهان ،دعوای جلب ثالث مطرح کند ،آیا در این مورد نیز مبلغ پنجاه میلیون تومان مأخذ دریافت هزینه دادرسی است و یا از آنجا که اظهار حق مستقلی در دادخواست جلب ثالث صورت نگرفته است ،هزینه به مأخذ دعوای غیر مالی محاسبه میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به ماده 17و مواد 135تا 140قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ،1379دعوای جلب ثالث یکی از دعاوی طاری است و طرح آن با هر انگیزهای که باشد باید با تقدیم دادخواست و رعایت دیگر تشریفات مربوط به طرح دعاوی مانند پرداخت هزینه دادرسی به عمل آید؛ بنابراین، جالب ثالث باید خواسته مشخصی را نسبت به مجلوب ثالث در دادخواست مطرح و بر اساس خواسته و بهای آن ،هزینه دادرسی را پرداخت کند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۲۴۱ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۵ | مرکز حقوقی راهبرد