مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۱۷۰

تاریخ نظریه:

استعلام

در صورتی که قاضی رسیدگیکننده به پرونده پس از اعلام ختم رسیدگی ،در سامانه مدیریت پروندههای قضایی )سمپ( مبادرت به صدور رأی نماید ،آیا تهیه رأی دستنویس یا تایپی و ثبت آن در پرونده به عنوان رأی الزامی است و یا آنکه صرف دادنامه صادر شده و ثبت آن در سامانه مذکور کافی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،با توجه به حکم مقرر در ماده 655قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392با اصلاحات و الحاقات بعدی و کافی دانستن نسخه یا محتوای الکترونیکی از جمله برای اوراق رأی ،رأیی که در سامانه مدیریت پروندههای قضایی )سمپ( ایجاد و توسط قاضی انشاءکننده رأی تأیید شده است ،کفایت نموده و نیازی به تنظیم نسخه دستنویس یا تایپی نیست. ثانیاً ،رأی صادره در هر حال باید به امضای دادرس مربوط برسد و در پرونده ثبت شود. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۱۷۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۴/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد