مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۱۲۳

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه دادخواست طلاق از سوی زوج مطرح و در حین رسیدگی زوجه مطالبه مهریه نماید و در اجرای ماده 29قانون حمایت خانواده مصوب ،1391ضمن رأی طلاق زوج به پرداخت مهریه محکوم شود ،آیا زوجه میتواند اعمال ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394را درخواست کند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به قسمت اخیر ماده 29قانون حمایت خانواده مصوب 1391و نظر به اطلاق مفاد ماده قانونی مذکور، اعم از آنکه زوجه ،خوانده دادخواست طلاق باشد یا خواهان آن ،میتواند پس از ثبت طلاق برای دریافت حقوق ناشی از روابط زوجیت خود )در فرض سؤال مهریه( ،وفق مفاد دادنامه مربوطه ،صدور اجراییه را درخواست کند .در این صورت وصول مهریه با لحاظ ماده 22قانون یادشده تا یکصد و ده سکه تمام بهار آزادی یا معادل آن ،مشمول ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394است. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۱۲۳ مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۰۲ | مرکز حقوقی راهبرد