استعلام
در پرونده کیفری اگر قاضی دادگاه جهت کشف حقیقت نیاز به معاینه محل داشته باشد ،آیا انجام آن الزاماً باید با
صدور قرار معاینه محل و تعیین وقت و ابلاغ و دعوت از اصحاب پرونده و وکلای آنان باشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مطابق قسمت اخیر ماده 125قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ،1392هنگام انجام معاینه محل ،اشخاصی که
در امر کیفری شرکت دارند حق دارند حاضر شوند و استفاده از این حق مستلزم اطلاع آنها از وقت اجرای قرار
و به تبع آن ابلاغ وقت یادشده به ایشان است؛ بنابراین و با توجه به اصول شفافیت و ترافعی بودن دادرسی کیفری
و لزوم تضمین حقوق افراد ذیربط در فرایند دادرسی و لحاظ ماده 127همان قانون ،قرار معاینه محل و وقت
اجرای آن باید به اشخاصی که در فرایند کیفری شرکت دارند ابلاغ شود.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه