استعلام
چنانچه در دعوای مطالبه خسارات وارده به ملکی که دارای پلاک ثبتی است ،خواهان دارای سند عادی باشد و به
موجب مبایعه نامه عادی ملک را از مالک رسمی خریداری کرده باشد ،با توجه به ماده 22قانون ثبت اسناد و
املاک کشور مصوب 1310با اصلاحات و الحاقات بعدی ،آیا دادگاه میتواند به دعوا رسیدگی ماهوی نماید یا
با توجه به عدم مالکیت رسمی خواهان و به سبب ذینفع نبودن وی باید قرار رد دعوا صادر کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به نص مواد 22و 48قانون ثبت اسناد و املاک کشور مصوب 1310با اصلاحات و الحاقات بعدی و
با اتخاذ ملاک از رأی وحدت رویه شماره 672مورخ 1383/10/1هیأت عمومی دیوان عالی کشور ،دعوای
مطالبه خسارت وارده به ملک دارای سابقه ثبتی از سوی دارنده سند عادی مالکیت ،بدون طرح دعوای اثبات
مالکیت و رسیدگی به آن وفق ماده 62قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ،1395قابل استماع
نیست.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه