مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۰۵۷

تاریخ نظریه:

استعلام

با توجه به تبصره ماده یک قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب 1355که تعدادی از وکلا از جمله وکلای بازنشسته را از شمول مقررات حمایتی این قانون مستثنی دانسته است ،آیا این عده از وکلا موظف به پرداخت وجوه موضوع ماده 8قانون یادشده میباشند؟ به عبارت دیگر ،آیا تکلیف مقرر در ماده 8قانون مذکور با برخورداری یا عدم برخورداری از حمایت صندوق ،مرتبط است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به تبصره ماده یک قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا و کارگشایان دادگستری مصوب 1355با اصلاحات و الحاقات بعدی ،وکلای دادگستری که از حیث مقررات بازنشستگی مشمول مقررات قانون استخدام کشوری ،قانون استخدام نیروهای مسلح ،قانون تأمین اجتماعی و یا مقررات بازنشستگی دیگری هستند ،از شمول مقررات حمایتی موضوع این قانون مستثنی میباشند و لذا تکلیفی در پرداخت حق بیمه موضوع ماده 8 قانون یادشده ندارند؛ اما در خصوص پرداخت وجوه مذکور در تبصـره الحـاقی 1375به ماده 8این قانون ،با توجه به اینکه این وجوه در ارتباط با حق عضویت و خدمات مربوط به کانون وکلا است ،تمامی وکلا مکلف به پرداخت آن مطابق مقررات مربوطه میباشند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۱/۱۰۵۷ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۱ | مرکز حقوقی راهبرد