استعلام
با عنایت به ماده 33قانون شورای حق اختلاف مصوب 1394چنانچه اعضا و کارکنان شورا در انجام وظایف
قانونی خود مرتکب تخلف شوند و یا حضور یا مشارکت مناسب در جلسات شورا نداشته باشند یا شرایط عضویت
در شورا از دست بدهند ،رئیس حوزه قضایی مراتب را مستنداً جهت رسیدگی به هیأت رسیدگی به تخلفات اعضا
و کارکنان شورا موضوع ماده 34اعلام میکند .نظر به اینکه اعضا و کارکنان مجتمعهای شورا تحت نظارت
مستقیم سرپرست مجتمعهای شورا فعالیت مینمایند ،آیا سرپرستان شورا میتوانند در صورت مشاهده هرگونه
تخلف موضوع را رأسا به هیأت رسیدگی تخلفات بدوی جهت بررسی و رسیدگی انعکاس نمایند؟ در شهر تهران
آیا رئیس حوزه قضایی »رئیس محاکم عمومی و انقلاب« میبایست از طریق شورا انجام شود؟
پاسخ اداره کل حقوقی
قید عبارت »رییس حوزه قضایی« در ماده 33قانون شورای حل اختلاف مصوب 1394از باب »غلبه« است و
رئیس حوزه قضایی میتواند این وظیفه را به یکی از معاونان خود تفویض کند و صرف صدور ابلاغ سرپرست
مجتمع شورای حل اختلاف )که در اجرای ماده 3آییننامه اجرایی مصوب 1395قانون پیشگفته صادر میگردد(
برای اجرای تکلیف مقرر در این ماده کفایت نمیکند.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه