مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۹۷۸

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا وکیل تسخیری در مقام فرجام خواهی یا تجدیدنظر خواهی نسبت به آرای کیفری از پرداخت هزینه دادرسی معاف است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با عنایت به ماده 438قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392تجدید نظرخواه یا فرجامخواه از پرداخت هزینه دادرسی مرحله تجدید نظر یا فرجام در امری که به موجب آن زندانی است ،معاف است؛ بنابراین ،موجب قانونی برای پرداخت هزینه دادرسی در مرحله تجدید نظر یا فرجام در مواردی که متهم ،زندانی است ،وجود ندارد؛ اما در صورت آزاد بودن متهم ،پرداخت هزینه دادرسی مراحل تجدید نظر و فرجام ضرورت دارد و در صورت تجدید نظرخواهی یا فرجامخواهی وکیل تسخیری نیز هزینه دادرسی باید پرداخت شود. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۹۷۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۱۶ | مرکز حقوقی راهبرد