استعلام
با عنایت به آییننامه تعرفه حقالوکاله حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب 1399/1/9در
خصوص تعرفه تمبر مالیاتی وکلا ،نحوه محاسبه تمبر مالیاتی در دعاوی مالی چگونه است آیا بر اساس مبلغ قید
شده در قرارداد وکالت میان وکیل و موکل است یا بر اساس خواسته و بهای آن ؟
پاسخ اداره کل حقوقی
مستفاد از ماده 2آییننامه تعرفه حقالوکاله ،حقالمشاوره و هزینه سفر وکلای دادگستری مصوب 28/12/1398
ریاست محترم قوه قضاییه آن است که در فرض وجود قرارداد بین وکیل و موکل ،مبنای محاسبه پرداخت مالیات
علیالحساب موضوع ماده 103قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366با اصلاحات و الحاقات بعدی ،قرارداد
است؛ مگر آنکه حقالوکاله قراردادی کمتر از تعرفه باشد که در این صورت تمبر مالیاتی وکیل بر اساس تعرفه
محاسبه میشود.