مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۶۲

تاریخ نظریه:

استعلام

مطابق مقررات قانون مجازات اسلامی مصوب 1392دیه هر انگشت پا یا دست یک دهم دیه کامل انسان می باشد که در شکستگی کبودی و جراحات این دیه مبنای محاسبه قرار می گیرد حال سوال این است که در صورت ایراد صدمه به بند هر یک از انگشتان مبنای محاسبه دیه کل انگشت می باشد و یا مبنای محاسبه به نسبت تعداد بندهای هر انگشت می باشد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بند انگشت عضو تلقی نمیشود؛ بلکه هر انگشت به عنوان یک عضو طبق ماده 641قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392دیه مشخصی )یکدهم دیه کامل( دارد که بین تعداد بندها تقسیم میشود؛ بنابراین دیه صدمات و جراحات انگشت بر اساس دیه انگشت )و نه دیه بندهای انگشتان( سنجیده و محاسبه میشود؛ زیرا مواد 569 ،568و 709 قانون یادشده ناظر به عضو )انگشت( است.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۶۲ مورخ ۱۴۰۰/۰۸/۰۱ | مرکز حقوقی راهبرد