مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۴۰

تاریخ نظریه:

استعلام

شخصی مرتکب جرم تعزیری و جرم حدی شده و مجازات حدی در راستای اعمال ماده 91قانون مجازات اسلامی به تعزیر تبدیل گردیده است .آیا مقررات ماده 134قانون یادشده در خصوص اجرای مجازات اشد اعمال میشود؟ یا از آنجا که احد از مجازاتها جایگزین حد میباشد و تعزیری بالاصاله نمیباشد ،میبایست هر دو مجازات اجرا شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

نظر به اینکه اعمال مقررات تعدد جرم ناظر به مجازاتهای تعزیری است و در خصوص افراد نوجوان با عنایت به ماده 89قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مجازات تعزیری تعیین میشود؛ لذا قواعد تعدد جرم در خصوص جرایم تعزیری ارتکابی توسط نوجوان قابل اعمال است و در فرض سؤال که با انتفای مجازات حد یا قصاص ،مرتکب نوجوان مطابق ماده 91قانون پیشگفته به »مجازات تعزیری« محکوم میشود نیز مقررات تعدد جرم موضوع ماده 134قانون مجازات اسلامی اعمال میشود و به لحاظ انتفای »حد« ،اعمال مقررات ماده 135این قانون سالبه به انتفای موضوع است.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۴۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۸/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد