مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۲۱

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه پس از اعمال ماده 477قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392حکم بر نقض رأی سابق صادر شود محکومعلیه حکم سابق ،عودت تام وجوه واریزی را در اجرای ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356 درخواست کند؛ اما در نتیجه استعلامات صورتگرفته ،اموالی شناسایی نشود ،آیا میتوان ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی را در چنین فرضی اعمال کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه مبلغی که در اجرای ماده 39قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و به دستور دادگاه از محکومله قبلی باز پس گرفته میشود ،عنوان محکومبه ندارد؛ از شمول ماده 3قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی مصوب 1394خارج است و نمیتوان چنین فردی را در اجرای این ماده بازداشت کرد.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۲۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۷/۲۵ | مرکز حقوقی راهبرد