مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۰۷

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه پس از صدور گواهینامه عدم پرداخت ،دارنده چک را به دیگری انتقال دهد ،آیا به درخواست منتقالیه میتوان اجراییه موضوع ماده 23قانون اصلاح قانون صدور چک )اصلاحی (1397را صادر کرد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در فرض سؤال که دارنده پس از اخذ گواهینامه عدم پرداخت ،چک را از طریق ظهرنویسی یا در برگ جداگانه به دیگری انتقال داده است ،این انتقال از شمول مقررات قانون تجارت خارج است و این دارنده ،دارنده موضوع قانون صدور چک مصوب 1355با اصلاحات و الحاقات بعدی محسوب نمیشود؛ لذا صدور اجراییه وفق ماده 23این قانون )اصلاحی (1397امکانپذیر نیست. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۸۰۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۲۷ | مرکز حقوقی راهبرد