مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۷۷۹

تاریخ نظریه:

استعلام

-1چنانچه دادگاه حکم بر تخلیه صادر کند و مستأجر مبلغی بابت ودیعه به موجر پرداخت کرده باشد ،آیا دادگاه ضمن صدور حکم به تخلیه ،باید تصریح کند که تخلیه منوط به پرداخت ودیعه به مستأجر است؟ -2آیا منوط کردن تخلیه به پرداخت ودیعه به مستاجر موضوع ماده 4قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ،1376خاص دستور تخلیه است یا اطلاق دارد و دستور تخلیه و صدور حکم به تخلیه را نیز شامل میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

1و -2برابر اطلاق ماده 4قانون روابط موجر و مستأجر مصوب ،1376تخلیه عین مستأجره و تحویل آن به موجر منوط به استرداد ودیعه ،سند و یا وجهی است که مطابق قرارداد اجاره توسط موجر از مستأجر اخذ شده است؛ بنابراین تا زمانی که موجر وجه یا سند مزبور را به مستأجر یا واحد اجرا ندهد ،امکان تخلیه و تحویل عین مستأجره به موجر وجود ندارد؛ در لزوم قید تخلیه در قبال استرداد سند یا ودیعه ،تفاوتی بین دستور تخلیه یا حکم تخلیه وجود ندارد .بدیهی است در صورتی که موجر مدعی طلب بابت اجور معوقه باشد ،میتواند با تقدیم دادخواست همزمان مطالبه طلب و تأمین خواسته ،توقیف مبلغ تودیعشده بابت ودیعه را درخواست کند.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۷۷۹ مورخ ۱۴۰۰/۰۸/۱۹ | مرکز حقوقی راهبرد