استعلام
در پرونده اجرایی یکی از اعضای اخراج شده شرکت تعاونی مسکن مهر با مراجعه به داوری اتاق تعاون با
صدور رأی شرکت تعاونی را به اعاده عضویت و تحویل واحد مسکن محکوم کرده است .با بررسی انجام شده
در واحد اجرای احکام مدنی تمامی واحدهای مسکونی احداثی بین اعضاء تقسیم و تحویل شده است ،اما
صورتجلسه تفکیکی و سند رسمی مالکیت به نام اعضاء صادر نشده و واحد مسکونی خالی برای تحویل به
محکومله وجود ندارد .با درخواست محکومله در اجرای ماده 46قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356بهای
روز یک واحد مسکونی کارشناسی شد و محکومله توقیف و مزایده یکی از واحدهای مسکونی برای وصول
بهای محکومبه را درخواست کرده است .در چنین فرضی که سند مالکیت به نام عضو نشده است؛ اما واحد
مسکونی قرعهکشی و تحویل شده است ،آیا توقیف واحد مسکونی برای مزایده امکانپذیر است؟ به طور کلی
در شرکت تعاونی چه زمانی مالکیت به عضو منتقل میشود؟ از تاریخ عضویت؛ از تاریخ قرعهکشی؛ از تاریخ
تحویل واحد بعد از قرعهکشی؛ یا از زمان صدور سند مالکیت به نام عضو؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که واحدهای مسکونی ساخته شده بین اعضای شرکت تعاونی تقسیم و تحویل شده؛ اما سند
مالکیت رسمی به نام اعضا تنظیم نشده است؛ احراز انتقال قطعی واحدهای آپارتمانی به اعضاء برابر ماده 62
قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ،1395امری قضایی بوده و مستلزم رسیدگی قضایی است
و با توجه به استقلال شخصیت حقوقی شرکت تعاونی از اعضای آن ،چنانچه دادگاه انتقال واحدهای آپارتمانی
به اعضا شرکت تعاونی را احراز نکند ،واحدها متعلق به شرکت بوده و محکومله میتواند محکومبه را از محل
این اموال استیفا کند.