استعلام
با توجه به اینکه مطابق مواد 114و 116لایحه قانونی اصلاحی قسمتی از قانون تجارت مصوب 1347تصویب
ترازنامه به معنای تسویه حساب مدیران وقت اس؛ چنانچه ذینفعی دعوای ابطال ترازنامه را علیه شرکت مطرح
کند ،آیا با توجه به آثار ابطال ترازنامه ،مدیران هم باید به عنوان خوانده طرف دعوا قرار گیرند و یا اینکه
نیازی به حضور و طرف دعوا قرار گرفتن مدیران نیست؟
پاسخ اداره کل حقوقی
در فرض سؤال که دعوای ابطال ترازنامه علیه شرکت سهامی مطرح شده است ،ضرورتی به طرف دعوا قرار
دادن مدیران وقت وجود ندارد؛ زیرا اولاً ،برابر مواد 138و 232لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت
مصوب ،1347هیأت مدیره صرفاً وظیفه دعوت از مجمع عمومی و تنظیم ترازنامه را عهدهدار است و تصویب
ترازنامه با مجمع عمومی است .ثانیاً ،مدیران و مجمع عمومی ،رکن شرکت بوده و تصمیم آنها تصمیم شرکت
تلقی میشود؛ لذا دعوا توجهی به مدیران شرکت ندارد .شایسته ذکر است هرچند ممکن است ابطال ترازنامه با
توجه به ماده 116لایحه قانونی یادشده واجد آثاری از جمله مسؤولیت احتمالی مدیران باشد ،صرف این احتمال
موجب نمیشود تا دعوای ابطال ترازنامه متوجه مدیران شرکت شود.
دکتر احمد محمدی باردئی
مدیر کل حقوقی قوه قضاییه