استعلام
با عنایت به ماده 17قانون مبارزه با مواد مخدر که مقرر داشته »چنانچه اتباع جمهوری اسلامی ایران با هر
قصدی اقدام به نگهداری حمل یا قاچاق هر مقدار مواد موضوع این قانون به داخل یا خارج از کشور نمایند از
زمان قطعی شدن حکم به مدت یک تا پنج سال گذرنامه آنان ابطال و ممنوعالخروج میشوند« چنانچه رفتارهای
مجرمانه مذکور در این ماده در مبادی ورودی و خروجی کشور و فرودگاهها باشد مستلزم این مجازات است
یا در هر نقطه از کشور جاده کرمان رفسنجان ؟
پاسخ اداره کل حقوقی
-1با توجه به ماده 17قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر الحاقی ،1389مقررات صدر این ماده فقط شامل
جرایم نگهداری ،حمل و قاچاق مواد موضوع این قانون است و منظور از قاچاق هم ،به تصریح این ماده ،وارد کردن
مواد موضوع این قانون به داخل کشور یا خارج کردن این مواد از کشور است .بنابراین سایر جرایم مذکور در قانون
اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر از قبیل تولید ،ساخت ،در معرض فروش قرار دادن ،خرید و فروش و ...مشمول
مقررات این ماده نیست .به عبارت واضحتر ،حکم این ماده فقط شامل نگهداری ،حمل و وارد کردن مواد موضوع این
قانون به داخل کشور و یا خارج کردن این مواد از کشور است .و با توجه به صراحت ماده 17قانون یادشده ،اقدام به
نگهداری یا حمل مواد موضوع این قانون در قلمرو حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به هر قصدی که باشد به استناد
ماده 3قانون مجازات اسلامی مصوب 1392مشمول مقررات ماده مذکور است.