مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۶۷۹

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه شخصی مال غیرمنقولی را خریداری و فروشنده متعاقباً فوت کند و بلاوارث باشد ،دعوای خریدار مبنی بر الزام به تنظیم سند رسمی باید به طرفیت چه شخصی مطرح شود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

در صورتی که فروشنده فوت شده و وارثی نداشته باشد ،ابتدا باید در اجرای ماده 327قانون امور حسبی مصوب 1319از دادگاه صالح درخواست تعیین مدیر ترکه شود .چنانچه مدیر ترکه برابر ماده 334این قانون ادعای خریدار را با ادله ابرازی و سوابق امر منطبق بداند ،با رعایت مقررات مربوط از جمله ماده 336قانون یادشده ،در مقام ادای دیون متوفی وفق مقررات نسبت به انجام این تعهد اقدام میکند و در غیر این صورت خریدار باید مطابق ماده 238قانون یادشده به طرفیت مدیر ترکه اقامه دعوا کند. دکتر احمد محمدی باردئی مدیر کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۶۷۹ مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۲۸ | مرکز حقوقی راهبرد