استعلام
در مواردی که زوج از تهیه مسکن خودداری میکند ،رویه قضایی بر این است که در اعمال مواد 47و 46
قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و محاسبه قیمت فعل انجام شده به عنوان بخشی از مبلغ نفقه حکم
را اجرا شده تلقی کرده و زوج را به پرداخت مبلغ ناچیزی محکوم میکنند ،این در حالی است که مبلغ
موصوف موجب تهیه مسکن به جهت عدم تناسب قیمتها نمیشود ،آیا در این فرض میتوان اجرتالمثل
اجاره مسکن را محاسبه کرد تا زوجه بتواند مسکن مناسب را تهیه کند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به اینکه در فرض سؤال ،دادگاه زوج را به تهیه مسکن متناسب با شؤون زوجه در محدوده جغرافیایی
معینی محکوم میکند ،چنانچه زوج از این اقدام استنکاف کند ،زوجه میتواند اعمال ماده 47قانون اجرای
احکام مدنی مصوب 1356را درخواست کند .هزینه تهیه مسکن متناسب با شأن زوجه و میزان درآمد و
دارایی زوج ،بدل تعهد اصلی )تهیه مسکن( زوج است که طی تشریفات مقرر در ماده یادشده به زوجه تعلق
میگیرد.