استعلام
چنانچه در دادگاه کیفری دو رأی بر رفع تصرف عدوانی و محکومیت کیفری صادر شده باشد ،آیا قبل از
قطعیت رأی امکان اجرای رفع تصرف هست یا باید رأی کیفری قطعیت پیدا کند؟ به عبارتی ،آیا از مقررات
آیین دادرسی مدنی ) ملاک ماده (175تبعیت میکند؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به این که ماده 550قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392ناظر به احکام دادگاههای کیفری
است که در خصوص جرائمی همچون ماده 690قانون مجازات اسلامی )تعزیرات( مصوب 1375حکم به
رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت و ممانعت از حق به تبع امر کیفری صادر شده است و با لحاظ ماده
490قانون یادشده ،رفع تصرف عدوانی یا مزاحمت و ممانعت از حق نیز صرفاً پس از قطعیت رأی قابلیت
اجرا مییابد.