استعلام
چنانچه در اجرای مقررات ماده 129قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356بهای اموال مورد مزایده به وعده
قرار داده شود و از طرفی خریدار به رغم ابلاغ اخطاریه ظرف یک ماه از تاریخ مزایده مابقی بهای اموال را
پرداخت نکند و انصراف دهد و از طرفی خریدار نسبت به عملیات اجرا معترض باشد و دادخواست ابطال مزایده
مطرح کند و دعوای وی پذیرفته نشود:
-1آیا انصراف خریدار از خرید واجد اثر است؟
-2اجرای احکام چه تکلیفی در خصوص ده درصد مبلغ پیشنهادی تودیع شده توسط خریدار دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
1و -2به صراحت ماده 129قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356در فرضی که برنده مزایده پس از
سپردن ده درصد بهای اموال بقیه آن را ظرف یک ماه نپردازد ،سپرده او پس از کسر هزینه مزایده به نفع دولت
ضبط و مزایده تجدید خواهد شد؛ بنابراین ،چنانچه تشریفات مزایده و اجرا صحیح و قانونی انجام گرفته باشد
ولی برنده مزایده نسبت به پرداخت باقیمانده قیمت اموال اقدام نکند ،در هر حال با گذشت مهلت یک ماهه،
مبلغ سپرده به نفع دولت ضبط میشود و اعلام انصراف برنده مزایده نیز مانع ضبط نخواهد بود.