مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۶۱۳

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا دعوای فک پلاک خودرو بدون تنظیم سند رسمی قابلیت استماع دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

با توجه به اینکه برابر مقررات مربوط پلاک نصب شده بر روی خودرو متعلق به مالک آن است و تردد خودرو با پلاک هر فردی میتواند آثاری را به همراه داشته باشد؛ از جمله آنکه تخلفات احتمالی به نام صاحب پلاک در سامانههای مربوط ثبت و ضبط میشود؛ لذا شخصی که پلاک متعلق به وی است ،میتواند دعوای الزام خریدار به فک پلاک را مطرح کند .شایسته ذکر است که با عنایت به ماده 29قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389پیش از تنظیم سند رسمی انتقال ،فک پلاک امکان پذیر نیست.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۶۱۳ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد