استعلام
-4باتوجه به ماده 118قانون اجرای احکام مدنی آگهی فروش باید در روزنامه محلی چاپ گردد از طرفی
وفق ماده 12دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی مصوب 1398ریاست محترم قوه
قضاییه کلیه آگهیهای لازم در فرایند اجرای احکام مدنی )مشخصا آگهی مزایده( در سامانه آگهی
الکترونیک قضایی قرار داده می شود حال با توجه به دستورالعمل صادره آیا نیازی به چاپ مجدد آگهی در
روزنامه محلی میباشد و عدم اقدام در این خصوص از موارد ابطال مزایده میباشد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
با توجه به مواد 176 ،175و 655قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392و آییننامه نحوه استفاده از
سامانههای رایانه ای یا مخابراتی مصوب 24/5/1395؛ بهویژه تبصره 2ماده 16آییننامه مزبور و ماده
12دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی مصوب ،24/7/1398انتشار آگهی در سامانه
آگهی الکترونیک قوه قضاییه به منزله انتشار آگهی در روزنامه )اعم از محلی و کثیرالانتشار( است و
انتشار الکترونیک کافی و معتبر است .بدیهی است در فضای الکترونیک تقسیم نشر به محلی و غیرمحلی
منتفی است؛ بنابراین در فرض سؤال با انتشار آگهی فروش در سامانه آگهی الکترونیک قوه قضاییه ،نیازی
به انتشار آگهی در روزنامه محلی نیست.