مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۶۰۱

تاریخ نظریه:

استعلام

به استناد قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست مصوب 1392و تبصره ماده 6 آییننامه اجرایی این قانون مصوب 14/4/1394هیأت وزیران ،کودک یا نوجوان تحت سرپرستی جزو عائله تحت تکفل سرپرست محسوب و از تمامی مزایای قانونی برخوردار خواهد شد آیا کارمند دولت که به استناد رأی قطعی دادگاه خانواده ،سرپرستی افراد مذکور را به عهده گرفته است ،از حق اولاد مندرج در حکم کارگزینی برخوردار میشود؟

پاسخ اداره کل حقوقی

قانونگذار در ماده 21قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست مصوب 1392افراد تحت حمایت این قانون را از مزایای حمایتی حق اولاد و مرخصی دوره مراقبت برای کودکان زیر سه سال )معادل مرخصی دوره زایمان( و کودک و یا نوجوان تحت سرپرستی را نیز از مجموعه مزایای بیمه و بیمههای تکمیلی وفق مقررات برخوردار دانسته است .بر این اساس ،در فرض سؤال که شخصی در نتیجه حکم قطعی دادگاه ،سرپرستی قانونی فرد یا افرادی را بر عهده گرفته است ،میتواند به صراحت ماده 21یادشده از مزایای حق اولاد مندرج در حکم کارگزینی برخوردار شود.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۶۰۱ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۳۰ | مرکز حقوقی راهبرد