مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۹۸

تاریخ نظریه:

استعلام

ماده 27قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356مقرر داشته است :در مواردی که حکم تخلیه صادر میشود دادگاه ضمن صدورحکم مهلتی که ده روز کمتر و از دو ماه بیشتر نباشد برای تخلیه تعیین مینماید. تبصرههای یک و دو این ماده مهلتهای تخلیه عین مستأجره را تعیین کرده است. -1با توجه به قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356و قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379نسخ شده است؟ -2در صورت عدم نسخ ماده قانونی صدرالذکر ،آیا دادگاه صادرکننده حکم تخلیه مکلف است مهلتهای مقرر در این ماده را حسب مورد تعیین و در رأی صادره منعکس کند؟ -3نتیجه عملی عدم تعیین مهلت توسط دادگاه در رأی تخلیه چیست؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1مقررات ماده 27قانون روابط موجر و مستأجر مصوب 1356که مقرر داشته است» :در مواردی که حکم تخلیه صادر میشود دادگاه ضمن صدور حکم مهلتی که از ده روز کمتر و از دو ماه بیشتر نباشد برای تخلیه تعیین مینماید« و تبصرههای یک و دو ماده یادشده نسبت به اماکن کسب و پیشه مشمول قانون مذکور ،خاص بوده و به قوت خود باقی است و نسخ نشده است. -2رعایت مهلت مقرر در ماده یادشده و تبصرههای آن ،تکلیف قانونی دادگاههای رسیدگیکننده در صدور احکام تخلیه اماکن کسب و پیشه است. -3در صورت عدم ذکر مهلتهای مذکور در حکم دادگاه ،اجرای احکام تعیین مهلت و تکمیل رأی را از دادگاه صادرکننده حکم درخواست میکند.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۹۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۷/۰۷ | مرکز حقوقی راهبرد