مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۹۲

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه مامور کلانتری مال ثالث را به اشتباه به عنوان مال محکومعلیه توقیف کرده باشد ،آیا ثالث الزاماً باید در قالب اعتراض ثالث اجرایی اقدام کند یا خود دادورز یا قاضی اجرای احکام رأساً میتوانند دستور رفع توقیف صادر کنند؟

پاسخ اداره کل حقوقی

چنانچه مأمور اجرا مال متعلق به ثالث را به اشتباه به عنوان مال محکومعلیه توقیف کرده باشد ،از شمول مواد 146و 147قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356خارج است و با توجه به ماده 26این قانون ،به دستور دادرس اجرای احکام مدنی باید از آن رفع توقیف شود.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۹۲ مورخ ۱۴۰۰/۰۷/۱۰ | مرکز حقوقی راهبرد