مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۶۰

تاریخ نظریه:

استعلام

-1چنانچه در پروندههای غیر چک ،خواهان مطلق خسارت تأخیر تأدیه را مطالبه کرده باشد ،ابتدا و انتهای حکم بر پرداخت خسارت تأخیر تأدیه تا چه زمانی باید باشد؟ -2آیا صدور حکم به پرداخت خسارت تأخیر تأدیه تا زمان اجرای دادنامه دارای وجاهت قانونی است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

-1با عنایت به ماده 522قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379 اصولاً مبدأ محاسبه خسارت تأخیر تأدیه ،تاریخ مطالبه است. -2با توجه به نص ماده 522یادشده صدور حکم به محکومیت مدیون به پرداخت خسارت تأخیر تأدیه دین به دائن از تاریخ مطالبه تا زمان اجرای حکم ،منطبق با موازین قانونی است .حکم مقرر در ماده 157قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356مؤید این نظر است.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۶۰ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۳۱ | مرکز حقوقی راهبرد