مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۴۸

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه خراش حارصه بر روی مفصل بندهای یک و دو احد از انگشتان را نتوان به یکی از بندها اختصاص داد، چه میزان دیه دارد؟

پاسخ اداره کل حقوقی

بند انگشت عضو تلقی نمیشود؛ بلکه هر انگشت به عنوان یک عضو طبق ماده 641قانون مجازات اسلامی مصوب ،1392دیه مشخصی )یک دهم دیه کامل( دارد که بین تعداد بندها تقسیم می¬شود؛ بنابراین دیه حارصه انگشت بر اساس دیه انگشت )و نه دیه بندهای انگشتان( سنجیده و محاسبه میشود؛ زیرا مواد 569 ،568و 709قانون یادشده ناظر به عضو )انگشت( است. روح اله رئیسی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۵۴۸ مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۱۷ | مرکز حقوقی راهبرد