مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۹۹

تاریخ نظریه:

استعلام

آیا مدیران شرکت میتوانند با اخذ مصوبه مجمع عمومی فوقالعاده عمده اموال شرکت رو به عنوان شخص ثالث )تبصره ماده 34قانون اجرای احکام مدنی مصوب (1356جهت فروش و استیفای محکومبه معرفی کنند و یا آنکه این اقدام بر خلاف حقوق سهامداران یا طلبکاران است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

اولاً ،با توجه به انحصاری بودن اختیارات مجمع عمومی فوقالعاده ،تصمیم این مجمع به فروش و استیفای محکومبه از اموال شرکت ،خارج از صلاحیت خاص مجمع فوق است .ثانیاً ،علیالاصول اقدامات و تصمیمات مدیران شرکت باید به نحوی باشد که منافع و غبطه شرکت و حقوق سهامداران رعایت شود والا مسؤول جبران خسارت وارده به شرکت هستند .چنانچه مدیران ،اموال شرکت را با هدف استیفای محکومبه معرفی کنند ،واحد اجرای احکام مدنی برابر تبصره ماده 34قانون اجرای احکام مدنی مصوب 1356اقدام میکند. شایسته ذکر است احراز مغایرت یا عدم مغایرت این اقدام با منافع شرکت و حقوق سهامداران یا طلبکاران، امری موضوعی بوده و مستلزم اقامه دعوا است و تشخیص آن با مقام قضایی رسیدگیکننده است.
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۹۹ مورخ ۱۴۰۰/۰۶/۱۶ | مرکز حقوقی راهبرد