استعلام
در خصوص برخی اراضی که در گذشته در خارج از حریم شهر بوده و توسط اداره منابع طبیعی به شرکتها
جهت اجرای طرحهای صنعتی واگذار شده است ،چنانچه پس از ساخت و ساز و احداث کارخانه ،اراضی
مذکور وارد حریم شهر شوند ،آیا کمیسیون ماده 100قانون شهرداریها مصوب 1334با اصلاحات و
الحاقات بعدی مجوز ورود و رسیدگی و صدور رأی مبنی بر تخریب و یا جریمه دارد؟
پاسخ اداره کل حقوقی
لا خارج از حریم شهر بوده و در آن زمان ،ساخت و ساز غیرمجاز صورت
اولاً و ثانیاً ،نسبت به اراضی که قب ً
گرفته و هم اکنون در محدوده شهر قرار دارند ،طبق رأی وحدت رویه شماره 266مورخ 8/5/1385
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ،کمیسیون موضوع تبصره 2بند 3الحاقی به ماده 99قانون شهرداریها
مصوب 1334با اصلاحات و الحاقات بعدی مرجع رسیدگی به تخلفات ساختمانی مذکور است .بدیهی است
چنانچه ساخت و ساز غیر مجاز بعد از ورود اراضی به محدوده شهر یا حریم آن صورت پذیرفته باشد،
رسیدگی به موضوع در صلاحیت کمیسیون ماده 100قانون شهرداریها خواهد بود.