مرکز حقوقی راهبردوابسته به اندیشکده راهبرد اقتصاد
اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۴۶

تاریخ نظریه:

استعلام

چنانچه وقت رسیدگی نسبت به پروندهای به دلیل عدم آمادگی دادگاه یا مصادف شدن با تعطیلی رسمی تجدید شود ،آیا برای تشکیل جلسه دوم رعایت فاصله پنج روز از ابلاغ وقت تا تشکیل جلسه ضروری است؟

پاسخ اداره کل حقوقی

صرفنظر از آنکه عبارت »جلسه دوم« در فرض سؤال عبارت دقیقی نیست ،با توجه به اینکه هدف قانونگذار از تعیین فاصله بین زمان ابلاغ تا وقت رسیدگی ،حفظ حقوق دفاعی اصحاب دعوا و رعایت اصول دادرسی عادلانه است؛ لذا تفاوتی بین اوقات رسیدگی نیست و در صورتی که وقت مقرر در اجرای ماده 100قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب 1379تعیین شده باشد ،فاصله پنج روز مقرر در ماده 64قانون مذکور نیز باید رعایت شود. دکتر احمد محمدی باردئی معاون اداره کل حقوقی قوه قضاییه
نظریه مشورتی ۷/۱۴۰۰/۴۴۶ مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۱۳ | مرکز حقوقی راهبرد